Juno del ett

Eftersom filmen Juno är en av mina absoluta favoriter så ska jag dedicate det här inlägget till Juno. Filmen utspelar sig i Minnesota (Min stat) så det passar alldeles utmärkt för mig att jämföra våra liv. Efter som filmen är relativt lång och väldigt händelserik kommer jag dela upp Juno liknelsen i två inlägg. Håll i hatten för här kommer del ett:

Scenen då Juno cyklar till skolan är i min lilla stad helt irrelevant. Ingen. Cyklar. Till. Skolan.
Alla har bilar och använder dem mer än gärna!

Att gå emot strömmen efter klockan ringt är så gott som omöjligt. Alla är på väg till skåpen SAMTIGT. Större chans att klara sig levande om man väntar tills rusningen är över. Dock om man går nära väggen är det enklare att tränga sig fram!

Bleekers frukost är väldigt common. En fryst macka eller så som man värmer i mikron är inte helt ovanligt. Finns många reklamer om liknande produkter - nu under 300 kalorier. Vilken dunder frukost!

Att kopiera någons läxor är exakt lika enkelt som i filmen. Det flesta läxor är simpla frågor man ska svara på. Ingen analysering. Inga åsikter. Bara ren fakta. Har man tur får man ca 15 minuter att jobba på läxorna i slutet av lektionen vilket relaterar till att man oftast gjort klart läxorna innan lektionens slut.

SunnyD är en riktig juice. Är en av de billigare sorterna, men helt klart en av de godare. Är en lite sötare sort, smakar lite mer som saft än juice. Men ändå riktigt god!

Man tar mediciner för allt möjligt här. Jag är förvånade att de inte är fler som fått samma bieffekter som Juno...

Tonårs graviditet är väldigt vanligt här. Det är tre stycken i bara min årskurs som har barn, dock bara en som fortfarande går i skolan. Måste tillägga att min skola bara har 500 elever. Vet dock inte rent procentuellt om det är vanligare här än i Sverige, men det skulle vara min gissning!

Med det avslutar jag del ett av Junos life VS. Real life.


RSS 2.0